Wednesday 21 August 2013

Magyar Robert

Robert Magyarorságban e. Robert ungaris


Kuna ungari klaviatuuris pole t2pit2hti peale i ja ö siis pean kasutama numbreid :(.

N2dal aega tagasi astusin lennuki peale, et minna peaaegu üheteistkümneks kuuks Ungarisse.
K6ik l2ks h2sti, kohver oli napilt üle piiri, aga lasti l2bi (23,3ks). Sama p2eva 6htul olin juba Ungaris, YFU laagris. Laager kestis 4 p2eva ning seltskond oli lahe. Neljandal p2eval tulid vahetuspered laagrisse meile j2rgi, ehmusin alguses kuna tundus, et pere ei oska üldse inglise keelt :D. Aga hiljem selgus, et ema ikka natuke oskab (r6hutan s6na natuke). Esimesed paar p2eva oli natuke raske aga nüüdseks oleme leidnud ühisekeele ja suhtlemine on tunduvalt mugavam, (erit kui oskad ette ja taha öelda nem ertem ehk ei saa aru)

Pere on v2ga lahe: ema, isa, kaks venda ja 6de + koer ja kaks kilpkonna.
Koer on v2ga huvitav, t6ug : Mudi (ungari t6ug). ma pole elusees nii lojaalset koera n2inud.
Ainuke asi mida tema teeb on minu peale haukumine ja urisemine(kuna ma pole veel temajaok pereliige ja hetkel olen v66ras). aga küll ta mingi aja p2rast 2ra harjub ning s6braks saab.

Esimesel t2ispikal p2eval l2ksime perega ungari esimesse veeparki, v2ga lahe oli. Teisel p2eval l2ksime Budasse vaadet nautima. S6itsime pioneeritrammiga Budapesti k6rgeima m2e n6lvale ja sealt edasi k6ndisime tippu, et vaadet nautida. peale seda seiklemist ja söömist otsustasime koju tagasi minna. küsisime millal j2rgmine pioneerirong tuleb ja öeldi 19.45, l2ksime siis reipalt rongipeatusesse juba pool tundi varem. kui kell sai 19.45 hakkasime imestama kus see rong on. Selgus, et 19.45 on homne kellaeg ja t2na ei tulegi rohkem ronge. Me tahtsime auto juurde tagasi saada ja teistvalikut v2ga  ei olnud, otsustasime siis mööda rööpaid tagasi k6ndida,(6ues oli juba p2ris pime ja pimedamaks l2ks).
K6ndisime kokku tund ja 45min pimedas, mööda rööpaid :D. siiamaani jalad valutavad...
kolmandal p2eval ehk siis 20. augustil, oli ungaris St.istvan'i p2ev ja linnas toimus igast asju. Hommiku poole l2ksime perega Buda castle'isse, kus toimus mingi laada taoline asi :D v2ga lahe oli. 
6htu poole l2ksime uuesti linna, et Doonau 22rset ilutulestikku n2ha. ilutulestik algas alles 21.00, aga meie olime kohal 19.45, et ikka head kohad saaks. Kui 21.00 kohale j6udis oli k6ik Doonau22rsed t2navad inimesi t2is. Ilutulestik algas 21.04 ja kestis umbes 25 min :D. V2ga lahe oli.
Neljandal p2eval ehk t2na k2isin linnas klassivenna esinemist kuulama. Ta tuli mingi Tartu puhkpilli orkestriga Budapesti esinema ja mina sain temaga kokku. Kui esinemine sai l2bi ja tsaud olid öeldud otsustasime vahetuspere ja -vennaga kinno minna. Film oli muidugi ungarikeeles ja mina midagi eriti aru ei saanud, aga v2hemalt huvitav oli :D

Siiamaani on minu vahetusaasta meeletul lahe olnud ja loodan, et see püsib lahedama.
hoidke pöialt ja loodke parimat!

No comments:

Post a Comment